#53

// // Leave a Comment
pyszna sałatka z łososiem, mango, serem pleśniowym i szpinakiem
ze świeżą bazylią i lekkim sosem jogurtowym

(1 porcja)
ŁOSOŚ WĘDZONY (2 plastry - ok 50g)              
SER PLEŚNIOWY LAZUR (lub inny) (50g)                
DOJRZAŁE MANGO (pół)
MAŁA GRUSZKA (pół)          
1 MANDARYNKA
ŚWIEŻY SZPINAK (garść)
SOK Z CYTRYNY (1-2 łyżki)
JOGURT GRECKI (2-3 łyżki)
MUSZTARDA (łyżeczka)
MIÓD (płaska łyżeczka)

Obrane mango i nieobraną gruszkę kroimy w kostkę, mandarynkę dzielimy na cząstki. Umyty szpinak wrzucamy do pojemnika, dodajemy owoce i skrapiamy sokiem z cytryny*, delikatnie mieszamy. Na wierzchu układamy poszarpane kawałki łososia, pokruszony ser i listki bazylii. Doprawiamy solą i pieprzem. W osobnym naczynku mieszamy jogurt, musztardę i miód. Polewamy sałatkę bezpośrednio przed jedzeniem. Gotowe!
              
*dzięki temu owoce nie ściemnieją 

0 komentarze:

Prześlij komentarz