#65

// // Leave a Comment
błyskawiczne pancakes bananowo-twarożkowe 
easy banana pancakes with cottage cheese

(2 porcje - ok 8-10 placuszków)
1 DUŻY DOJRZAŁY BANAN
SEREK WIEJSKI LEKKI (200g)
2 JAJKA
MĄKA PSZENNA RAZOWA (4 czubate łyżki)
SÓL
DO PODANIA:
MIÓD
SYROP Z AGAWY

Banana obieramy i łamiemy na kawałki, wrzucamy do blendera, wbijamy jajka, dodajemy serek, mąkę, szczyptę soli i blendujemy na gładką masę. (konsystencji gęstej śmietany)  Smażymy bez tłuszczu na rozgrzanej patelni teflonowej*. Usmażone polewamy miodem lub syropem z agawy**

*przewracamy, gdy na powierzchni zaczną pojawiać się pęcherzyki, tak jak tu: klik!
**syrop z agawy możecie kupić praktycznie w każdym sklepie ze zdrową żywnością. ma specyficzny, lekko cukierkowy smak, jest bardzo słodki więc i bardzo wydajny :) 

(2 servings - about 8-10 pancakes) 
1 BIG BANANA 
LIGHT COTTAGE CHEESE (200g) 
2 EGGS 
WHOLEWHEAT FLOUR (4 tablespoons) 
SALT 
TO SERVE: 
HONEY 
AGAVE SYRUP 

Peel the banana and break it into pieces, put them into the blender, add eggs, add cream cheese, flour, pinch of salt and blend until smooth. Fry without fat on a hot teflon pan until golden brown.




0 komentarze:

Prześlij komentarz