błyskawiczne pancakes bananowo-twarożkowe
easy banana pancakes with cottage cheese
(2 porcje - ok 8-10 placuszków)
1 DUŻY DOJRZAŁY BANAN
SEREK WIEJSKI LEKKI (200g)
2 JAJKA
MĄKA PSZENNA RAZOWA (4 czubate łyżki)
SÓL
DO PODANIA:
MIÓD
SYROP Z AGAWY
Banana obieramy i łamiemy na kawałki, wrzucamy do blendera, wbijamy jajka, dodajemy serek, mąkę, szczyptę soli i blendujemy na gładką masę. (konsystencji gęstej śmietany) Smażymy bez tłuszczu na rozgrzanej patelni teflonowej*. Usmażone polewamy miodem lub syropem z agawy**
*przewracamy, gdy na powierzchni zaczną pojawiać się pęcherzyki, tak jak tu: klik!
**syrop z agawy możecie kupić praktycznie w każdym sklepie ze zdrową żywnością. ma specyficzny, lekko cukierkowy smak, jest bardzo słodki więc i bardzo wydajny :)
|
1 BIG BANANA
LIGHT COTTAGE CHEESE (200g)
2 EGGS
WHOLEWHEAT FLOUR (4 tablespoons)
SALT
TO SERVE:
HONEY
AGAVE SYRUP
Peel the banana and break it into pieces, put them into the blender, add eggs, add cream cheese, flour, pinch of salt and blend until smooth. Fry without fat on a hot teflon pan until golden brown. |




0 komentarze:
Prześlij komentarz