wrapy z sałaty z suszonymi pomidorami, indykiem i rukolą
z musztardowo-miodowym sosem jogurtowym
(4 wrapy)
SAŁATA LODOWA (4 duże liście)*
PIECZONA SZYNKA Z INDYKA (5-6 plastrów)
SER CHEDDAR/lub inny ulubiony (5-6 plastrów)
SUSZONE POMIDORY W ZALEWIE (5-6 szt)
POMIDORKI KOKTAJLOWE (garść)
PESTKI DYNI
RUKOLA (garść)
JOGURT GRECKI(/gęsty naturalny) (5-6 czubatych łyżek)
MUSZTARDA FRANCUSKA (2 łyżeczki)
SOK Z CYTRYNY (łyżka)
SUSZONA (1 łyżeczka) lub ŚWIEŻA (mała garść) BAZYLIA
MIÓD (łyżeczka)
SÓL PIEPRZ
W naczynku mieszamy składniki sosu. Połową sosu smarujemy liście sałaty. Na wierzchu układamy rukolę, plasterki szynki i ser, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Polewamy drugą połową sosu*, posypujemy pokrojonymi w kosteczkę suszonymi pomidorami i pestkami dyni, zwijamy jak tortille. Gotowe!
*lepsze (bo bardziej grube i chrupiące) będą te ze środka sałaty! by sałatę łatwiej było "obrać" nie uszkadzając liści, warto najpierw odciąć jej końcówkę ;)



0 komentarze:
Prześlij komentarz