chicken broth with kale and green beans
bulion drobiowy z dodatkiem jarmużu i fasolki szparagowej
1 DUŻA ĆWIARTKA Z KURCZAKA
3 MARCHEWKI 2 PIETRUSZKI 1/2 SELERA 1/3 PORA 2 ZĄBKI CZOSNKU FASOLKA SZPARAGOWA BIAŁA (ok 200g) 1/2 ŻÓŁTEJ PAPRYKI ŚWIEŻY JARMUŻ (opcjonalnie) (garść) SOS SOJOWY (2 łyżki) ZIELE ANGIELSKIE (4-5ziarenek) LIŚĆ LAUROWY (4-5 listków) PIEPRZ, ziarenka (3-4) SÓL Warzywa obieramy, marchewki i pietruszki kroimy wzdłuż na pół, następnie w ok 6-7cm kawałki, seler i paprykę w grubą kostkę, por dzielimy na 3 części. Od fasolek odcinamy końce. Wrzucamy do garnka, dodajemy opłukanego kurczaka, jarmuż. Wlewamy ok litr wody, mieszamy, wylewamy wodę i ponownie wlewamy, ok 2l wody. Dodajemy przyprawy, czosnek, sos sojowy i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu min 2h (im dłużej tym lepiej! |
1 BIG CHICKEN QUARTER
3 CARROTS 2 PARSLEYS 1/2 CELERY 1/3 LEEK 2 GARLIC CLOVES WHITE BEANS (about 200g) 1/2 YELLOW PEPPERS FRESH KALE (handful) SOY SAUCE (2 tablespoons) ALLSPICE (4-5 grains) BAY (4-5 leaves) PEPPER 3-4 grains) Peel the vegetables, cut the carrots and parsley in halfs lengthwise, then in about 6-7cm chunks, celery and peppers in a thick cubes, the leek into 3 parts. Cut off ends of the beans. Throw into the pot, add the chicken and kale. Pour about a liter of water, mix, pour out the water and re-pour, about 2l of water. Add the spices, garlic, soy sauce and cook, covered, over low heat for 2 hours min (the longer the better!) |



0 komentarze:
Prześlij komentarz