sweet&spicy roasted pumpkin seeds
słodko-pikantne prażone pestki dyni
(1 blaszka)
PESTKI DYNI W ŁUPINKACH (ok 200g)
OSTRA PAPRYKA W PROSZKU SŁODKA PAPRYKA W PROSZKU CYNAMON CHILLI W PROSZKU (opcjonalnie) MIÓD (płynny) SÓL OLIWA Z OLIWEK Pestki wrzucamy do miseczki, dodajemy 1-2 łyżki oliwy, miód i przyprawy, mieszamy by pestki pokryły się równomiernie. Żaroodporną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na niego pestki. Pieczemy ok 12-15 minut (/na złoty kolor) w temp 200*, w międzyczasie 1-2 razy mieszając. (ja piekłam na termoobiegu). Gotowe! |
PUMPKIN SEEDS, shelled (about 200g)
HOT PEPPER POWDER SWEET PEPPER POWDER CINNAMON CHILLI POWDER (optional) HONEY (liquid) SALT OLIVE OIL Throw seeds into a bowl, add 1-2 tablespoons of olive oil, honey and spices, stir to make the seeds covered evenly. Cover a baking tray with a bakins paper, toss the seeds over it. Bake for about 12-15 minutes (/ until golden brown) in 200 *C, stirring 1-2 times during baking. (I baked using convection mode). Let the roasted seeds cool down. Done! |
0 komentarze:
Prześlij komentarz