#173 owsianka z masłem orzechowym, czereśniami i sezamem

// // Leave a Comment
oatmeal cherries sesame peanut butter
owsianka z masłem orzechowym, czereśniami i sezamem


(1 miseczka)
PŁATKI OWSIANE GÓRSKIE (1/2 szklanki suchych)
MASŁO ORZECHOWE  (1 łyżka)  (z orzechów ziemnych, migdałowe, z nerkowców lub inne)
KONFITURA CZEREŚNIOWA (1 łyżka)
ZIARNA SEZAMU (1 łyżeczka)
MLEKO (roślinne lub krowie) (150ml)
SÓL

Do garnka wlewamy mleko i ok 100ml wody, dodajemy szczyptę soli i doprowadzamy do wrzenia. Dorzucamy płatki, zmniejszamy ogień i gotujemy 6-8 minut by nadmiar płynu odparowal i  powstała gęsta masa. Zdejmujemy z ognia, dodajemy masło orzechowe i mieszamy aż się rozpuści. Owsiankę przelewamy do miseczki, dodajemy konfiturę, posypujemy sezamem. Gotowe!

0 komentarze:

Prześlij komentarz