(2 porcje)
KASZA JAGLANA (1 szklanka suchej - ok 200g)
NASIONKA CHIA (2 łyżki)
MLEKO ROŚLINNE LUB KROWIE (ok 400ml)
KAKAO W PROSZKU (ok 3 łyżki)
EKSTRAKT WANILIOWY (kilka kropel)
KSYLITOL (ok 3-4 łyżeczki lub do smaku) / MIÓD (2-3 łyżeczki)
LISTKI MIĘTY (do posypania)
PUDDING CHIA, wersja "szybka" : do rondelka wsypujemy chia, , dolewamy 200ml mleka, ekstrakt waniliowy, dobrze mieszamy i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 15 minut co jakiś czas mieszając (ma powstać gęsty pudding). Dosładzamy do smaku.
PUDDING CHIA, wersja "wolna" : nasionka chia wsypujemy do kubeczka, zalewamy mlekiem, dodajemy ekstrakt i dobrze mieszamy, wkładamy do lodówki na noc. Rano pudding gotowy :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz