arugula salad with smoked salmon, blue cheese, roasted walnuts and fresh basil
sałatka z wędzonym łososiem, serem pleśniowym, prażonymi orzechami włoskimi i świeżą bazylią
(1 porcja)
ŁOSOŚ WĘDZONY NA GORĄCO (60g)
RUKOLA (garść)
PAPRYKA CZERWONA
SER LAZUR (50g)
KIEŁKI SOCZEWICY (garść)
ORZECHY WŁOSKIE (6-8szt)
PESTKI DYNI (1 łyżka)
ŚWIEŻA BAZYLIA (kilkanaście listków)
SOS:
OLIWA Z OLIWEK (2-3 łyżki)
SOK Z CYTRYNY (łyżeczka)
SÓL
Do miseczki wsypujemy garść rukoli, posypujemy kiełkami. Paprykę i ser kroimy w kostkę, orzechy siekamy, prażymy razem z pestkami na suchej patelni. Wszystkie składniki mieszamy, łososia dzielimy na mniejsze części i układamy na wierzchu. Posypujemy porwanymi listkami bazylii. Składniki sosu mieszamy i polewamy sałatkę. Gotowe! |
(1 serving)
SMOKED SALMON (60g) ARUGULA (a handful) RED PEPPER BLUE CHEESE (50g) LENTIL SPROUTS (a handful) WALNUTS (6-8pcs) PUMPKIN SEEDS (1 tablespoon) FRESH BASIL (several sheets) SAUCE: OLIVE OIL (2-3 tablespoons) LEMON JUICE (t1 easpoon) SALT Put aragula into a bowl, sprinkle with sprouts. Add the cut into cubes pepper and cheese. Chop the nuts, fry together with seeds on a dry pan for 1-2 and add to the veggies. Cut the salmon into smaller pieces and put it on top . Sprinkle with torn basil leaves. Mix the olive oil, lemon juice, season with salt, pour over the salad. Done! |



0 komentarze:
Prześlij komentarz