#3 sałatka z rukolą, parmezanem, rodzynkami i slodkim sosem balsamicznym

// // Leave a Comment
sałatka z rukolą, parmezanem, rodzynkami i slodkim sosem balsamicznym
arugula salad with parmesan cheese, raisins and sweet balsamic sauce

sałatka z rukolą, parmezanem, rodzynkami i slodkim sosem balsamicznym
(1 porcja)
RUKOLA (duża garść)    
KIEŁKI SOCZEWICY I CIECIORKI (garść)    
POMIDORKI KOKTAJLOWE (5 szt)    
RODZYNKI SUŁTAŃSKIE (garść)    
SER PARMEZAN (50g)
SOS: 
OCET BALSAMICZNY (3 łyżki)    
SYROP KLONOWY(/miód)(łyżeczka)    
OLIWA Z OLIWEK (2 łyżki)         
SÓL

Umytą i osuszoną rukolę przekładamy do miseczki, posypujemy kiełkami. Pomidorki kroimy na ćwiartki, ser w kosteczkę i dodajemy do sałatki. Posypujemy rodzynkami. Składniki sosu mieszamy w osobnym naczynku, doprawiamy solą i polewamy całość bezpośrednio przed podaniem.


(1 serving)
ARUGULA (large handful)
LENTIL AND CHICKPEA SPROUTS (a handful)
CHERRY TOMATOES (5 pcs)
RAISINS (a handful)
PARMESAN CHEESE (50g)
SAUCE: 
BALSAMIC VINEGAR (3 tablespoons)
MAPLE SYRUP (/ honey) (tsp)
Olive oil (2 tablespoons)
SALT

Wash and dry the arugula, move it into a bowl, sprinkle with sprouts. Cut tomatoes into quarters, cheese into cubes and add to the salad. Sprinkle with raisins. Mix the sauce ingredients in a separate , season with salt and pour it just before serving.

0 komentarze:

Prześlij komentarz