arugula salad with parmesan cheese, raisins and sweet balsamic sauce
sałatka z rukolą, parmezanem, rodzynkami i slodkim sosem balsamicznym
(1 porcja)
RUKOLA (duża garść)
KIEŁKI SOCZEWICY I CIECIORKI (garść)
POMIDORKI KOKTAJLOWE (5 szt)
RODZYNKI SUŁTAŃSKIE (garść)
SER PARMEZAN (50g)
SOS:
OCET BALSAMICZNY (3 łyżki)
SYROP KLONOWY(/miód)(łyżeczka)
OLIWA Z OLIWEK (2 łyżki)
SÓL
Umytą i osuszoną rukolę przekładamy do miseczki, posypujemy kiełkami. Pomidorki kroimy na ćwiartki, ser w kosteczkę i dodajemy do sałatki. Posypujemy rodzynkami. Składniki sosu mieszamy w osobnym naczynku, doprawiamy solą i polewamy całość bezpośrednio przed podaniem. |
(1 serving)
ARUGULA (large handful) LENTIL AND CHICKPEA SPROUTS (a handful) CHERRY TOMATOES (5 pcs) RAISINS (a handful) PARMESAN CHEESE (50g) SAUCE: BALSAMIC VINEGAR (3 tablespoons) MAPLE SYRUP (/ honey) (tsp) Olive oil (2 tablespoons) SALT Wash and dry the arugula, move it into a bowl, sprinkle with sprouts. Cut tomatoes into quarters, cheese into cubes and add to the salad. Sprinkle with raisins. Mix the sauce ingredients in a separate , season with salt and pour it just before serving. |



0 komentarze:
Prześlij komentarz