#4 sałatka z roladkami z łososia, pieczoną papryką i orzeszkami

// // Leave a Comment
sałatka z roladkami z łososia, pieczoną papryką i orzeszkami
arugula salad with smoked salmon, roasted pepper, peanuts and sesame seeds

sałatka z roladkami z łososia, pieczoną papryką i orzeszkami
z sosem balsamicznym

(1 porcja)
ŁOSOŚ WĘDZONY (100g)    
SEREK KREMOWY (typu Philadelphia)   
RUKOLA (garść)
PAPRYKA CZERWONA    
PAPRYKA ZIELONA    
CZARNE OLIWKI (8-10szt)    
KIEŁKI RZEŻUCHY    
ORZESZKI ZIEMNE I ZIARNA SEZAMU (łyżka)    
OCET BALSAMICZNY
OLIWA Z OLIWEK
SÓL    
PIEPRZ    

Filety łososia smarujemy serkiem, skrapiamy sokiem z cytryny, zwijamy w rulonik i kroimy na ok 2cm kawałki. Paprykę kroimy w paski, nacieramy oliwą z oliwek i smażymy na patelni grillowej aż zmiękną i się zrumienią. Rukolę myjemy i osuszamy, mieszamy z kiełkami i przekładamy do miski. Na wierzchu układamy łososia, paprykę i oliwki, posypujemy orzeszkami i sezamem, skrapiamy octem balsamicznym i ew oliwą. Gotowe!


(1 serving)
SMOKED SALMON (100g)
CREAM CHEESE (like Philadelphia)
ARUGULA, fresh (a handful)
RED PEPPER
GREEN PEPPERS
BLACK OLIVES (8-10pcs)
CRESS SPROUTS
PEANUTS AND SESAME SEEDS (1 tablespoon)
BALSAMIC VINEGAR
OLIVE OIL
SALT
PEPPER

Smear the cheese over the salmon fillets, sprinkle with lemon juice, roll them up  and cut into approx 2cm pieces. Cut the peppers into strips, rub with olive oil and fry on a grill pan until softened and browned. Wash and dry the arugula, mix with sprouts and translate into a bowl. Lay the salmon, peppers and olives,  on top, sprinkle with pine nuts and sesame seeds, pour over with with balsamic vinegar and olive oil. Done!



0 komentarze:

Prześlij komentarz