arugula salad with smoked salmon, roasted pepper, peanuts and sesame seeds
z sosem balsamicznym
(1 porcja)
ŁOSOŚ WĘDZONY (100g)
SEREK KREMOWY (typu Philadelphia)
RUKOLA (garść)
PAPRYKA CZERWONA
PAPRYKA ZIELONA
CZARNE OLIWKI (8-10szt)
KIEŁKI RZEŻUCHY
ORZESZKI ZIEMNE I ZIARNA SEZAMU (łyżka)
OCET BALSAMICZNY
OLIWA Z OLIWEK
SÓL
PIEPRZ
Filety łososia smarujemy serkiem, skrapiamy sokiem z cytryny, zwijamy w rulonik i kroimy na ok 2cm kawałki. Paprykę kroimy w paski, nacieramy oliwą z oliwek i smażymy na patelni grillowej aż zmiękną i się zrumienią. Rukolę myjemy i osuszamy, mieszamy z kiełkami i przekładamy do miski. Na wierzchu układamy łososia, paprykę i oliwki, posypujemy orzeszkami i sezamem, skrapiamy octem balsamicznym i ew oliwą. Gotowe!
| (1 serving) SMOKED SALMON (100g) CREAM CHEESE (like Philadelphia) ARUGULA, fresh (a handful) RED PEPPER GREEN PEPPERS BLACK OLIVES (8-10pcs) CRESS SPROUTS PEANUTS AND SESAME SEEDS (1 tablespoon) BALSAMIC VINEGAR OLIVE OIL SALT PEPPER Smear the cheese over the salmon fillets, sprinkle with lemon juice, roll them up and cut into approx 2cm pieces. Cut the peppers into strips, rub with olive oil and fry on a grill pan until softened and browned. Wash and dry the arugula, mix with sprouts and translate into a bowl. Lay the salmon, peppers and olives, on top, sprinkle with pine nuts and sesame seeds, pour over with with balsamic vinegar and olive oil. Done! |



0 komentarze:
Prześlij komentarz