z makiem i dressingiem miodowym
(1 porcja)
SEREK KOZI (ok 80g)
ŚWIEŻY SZPINAK (duża garść)
ORZECHY WŁOSKIE (garść)
OLIWA Z OLIWEK (2-3 łyżki)
MIÓD 1 łyżeczka)
SOK Z CYTRYNY
SÓL PIEPRZ
DO POSYPANIA:
ZIARENKA MAKU / ZIARENKA CZARNUSZKI (łyżka)
Orzechy siekamy nożem i prażymy 1-2 minuty na suchej patelni by lekko się zrumieniły. Umyty i osuszony szpinak przekładamy na talerz, skrapiamy sokiem z cytryny. Na nim układamy pokruszony ser, posypujemy uprażonymi orzechami. W naczynku łączymy oliwę i miód, doprawiamy szczyptą soli i świeżo mielonym pieprzem. Sałatkę polewamy sosem i posypujemy ziarenkami maku/czarnuszki. Gotowe!



0 komentarze:
Prześlij komentarz