herb&lemon dip with mascarpone cheese
cytrynowo-ziołowy dip z mascarpone
JOGURT GRECKI (150g)
MASCARPONE (2 czubate łyżki) CZOSNEK (1 mały ząbek) SOK Z CYTRYNY (łyżeczka) SKÓRKA STARTA Z 1/2 CYTRYNY ŚWIEŻA BAZYLIA (łyżka posiekanej) ŚWIEŻE OREGANO (łyżka posiekanego) SZCZYPIOREK (łyżka posiekanego) MIÓD (opcjonalnie pół łyżeczki) SÓL PIEPRZ
Połowę jogurtu, czosnek, sok z cytryny, zioła i miód umieszczamy w blenderze i miksujemy. Przelewamy do miseczki, dodajemy drugą połowę jogurtu, mascarpone, skórkę z cytryny, posiekany szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy. Gotowe!
|
GREEK YOGURT (150g)
MASCARPONE CHEESE (2 tablespoons) GARLIC (1 small clove) LEMON JUICE (1 tsp) With zest 1/2 LEMON FRESH BASIL, chopped (1 tablespoon) FRESH OREGANO, chopped (1 tablespoon) CHIVES, chopped (tablespoon) HONEY (optional) (half a tsp) SALT PEPPER Put half of the yoghurt, garlic, lemon juice, herbs and honey into a blender and blend until smooth. Pour the sauce into a bowl, add the rest of the yogurt, mascarpone cheese, lemon zest, chopped chives. Season with salt and pepper and stir gently. Done! |



0 komentarze:
Prześlij komentarz