#124 cytrynowo-ziołowy dip z mascarpone

// // Leave a Comment
herb&lemon dip with mascarpone cheese
cytrynowo-ziołowy dip z mascarpone

JOGURT GRECKI (150g)
MASCARPONE (2 czubate łyżki)
CZOSNEK (1 mały ząbek)
SOK Z CYTRYNY (łyżeczka)
SKÓRKA STARTA Z 1/2 CYTRYNY
ŚWIEŻA BAZYLIA (łyżka posiekanej)
ŚWIEŻE OREGANO (łyżka posiekanego)
SZCZYPIOREK (łyżka posiekanego)
MIÓD (opcjonalnie pół łyżeczki)
SÓL            PIEPRZ

Połowę jogurtu, czosnek, sok z cytryny, zioła i miód umieszczamy w blenderze i miksujemy. Przelewamy do miseczki, dodajemy drugą połowę jogurtu, mascarpone, skórkę z cytryny, posiekany szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy. Gotowe!

GREEK YOGURT (150g) 
MASCARPONE CHEESE (2  tablespoons) 
GARLIC (1 small clove) 
LEMON JUICE (1 tsp) 
With zest 1/2 LEMON 
FRESH BASIL, chopped (1 tablespoon) 
FRESH OREGANO, chopped (1 tablespoon) 
CHIVES, chopped (tablespoon) 
HONEY (optional) (half a tsp) 
SALT            PEPPER 

Put half of the yoghurt, garlic, lemon juice, herbs and honey into a blender and blend until smooth. Pour the sauce into a bowl, add the rest of the yogurt, mascarpone cheese, lemon zest, chopped chives. Season with salt and pepper and stir gently. Done!





0 komentarze:

Prześlij komentarz