pineapple smoothie with avocado, kale and mint
koktajl ananasowy z awokado, jarmużem i miętą
(2 porcje)
1 SZKLANKA POKROJONEGO W KOSTKĘ ANANSA (ew ananas z puszki) 1 MIĘKKIE AWOKADO ŚWIEŻY JARMUŻ (garść) ŚWIEŻA MIĘTA (garść) JOGURT GRECKI/NATURALNY (200g) SOK ZCYTRYNY/LIMONKI (łyżeczka) MIÓD/CUKIER (opcjonalnie) KOSTKI LODU
Awokado obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do blendera, dodajemy ananasa, jarmuż*, miętę, jogurt, sok z cytryny i miksujemy na gładki koktajl* (dosładzamy jeśli jest zbyt mało słodki). Przelewamy do szklanek, Gotowe!
*jarmuż możemy wcześniej sparzyć przez 1-2 min wrzątkiem by listki nieco zmiękły lub użyć zupełnie surowego *jeśli nie lubicie grudek w koktajlu warto przed podaniem przecedzić go przez gęste sitko |
(2 cups)
1 CUP FRESH CHOPPED PINEAPPLE (ew canned pineapple) 1 SOFT AVOCADO FRESH KALE (handful) FRESH MINT (handful) GREEK YOGURT / NATURAL (200g) LEMON/LIME JUICE (1 tsp) HONEY / SUGAR (optional) ICE CUBES Peel the avocado and cut it into cubes, toss into the blender, add pineapple, kale*, mint, yogurt, lemon juice and mix it until smooth. (sweeten if it is not sweet enough). Pour into cups, add ice cubes. Done! *you can scald the kale with boiling water for 1-2 minutes to slightly soften the leaves or use them completely raw * If you do not like "lumps' in the cocktail, strain it through a fine strainer before serving |




0 komentarze:
Prześlij komentarz