#132 pełnoziarniste ciabatty faszerowane warzywami zapiekane z mozarellą i parmezanem

// // Leave a Comment
wholegrain weggie-stuffed ciabattas owen-baked with mozarella and parmesan cheese
wholegrain weggie-stuffed ciabattas owen-baked with mozarella and parmesan cheese
wholegrain owen-baked weggie-stuffed ciabattas with mozarella and parmesan cheese
pełnoziarniste ciabatty faszerowane warzywami
zapiekane z mozarellą i parmezanem

(2-3 porcje)
2-3 CIABATTY PEŁNOZIARNISTE
1 CEBULA
1 CZERWONA PAPRYKA
POMIDORKI KOKTAJLOWE (6-8 szt)
ŚWIEŻA BAZYLIA (garść)
SER PARMEZAN (ok 10 plasterków)
SER MOZARELLA (100g)
SOS SOJOWY (3 łyżki)
OSTRA PAPRYKA W PROSZKU (łyżeczka)
ZIOŁA PROWANSALSKIE (2 łyżeczki)
OLIWA Z OLIWEK
SÓL               PIEPRZ

Cebulę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miseczki. Dodajemy sos sojowy, oliwę, przyprawy. Ciabatty kroimy w poprzek na pół i wydrążamy, miąższ dodajemy do warzyw,  całość mieszamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy kilka minut od czasu do czasu mieszając, po czym nakładamy farsz do bułek. Na wierzchu układamy plasterki parmezanu i mozarelli, posypujemy ziołami prowansalskimi.. Zapiekamy w 200* ok 10-15 minut. Na zapieczonych bułkach układamy pomidorki i posypujemy siekaną bazylią. Gotowe!
(2-3 servings) 
2-3 WHOLEGRAIN CIABATTAS
1 ONION 
1 RED PEPPER 
CHERRY TOMATOES (6-8 pcs) 
FRESH BASIL (a handful) 
PARMESAN CHEESE (about 10 slices) 
MOZARELLA CHEESE (100g) 
SOY SAUCE (3 tablespoons) 
HOT PEPPER POWDER (tsp) 
HERBES DE PROVENCE (2 tsp) 
OLIVE OIL 
SALT             PEPPER 

Finely chop the onion and pepper, move them into a bowl. Add the soy sauce, olive oil, spices. Cut the ciabattas crosswise in halves and hollow, add their inside to the vegetables, mix everything and fry on a hot pan for a few minutes, stirring occasionally, then put the stuffing into rolls. Put the slices of the parmesan and mozzarella cheese on the top, sprinkle with herbes de Provence. Bake in 200 * approx 10-15 minutes. Put the slices of cherry tomatoes and chopped basil on the baked rolls and serve!  






0 komentarze:

Prześlij komentarz