sun-dried tomato, black olive&basil pesto with parmesan cheese
pesto pomidorowo-oliwkowo-bazyliowe z parmezanem
SUSZONE POMIDORY W OLIWIE (ok 8 szt)
CZARNE OLIWKI bez pestek (ok 150g) ŚWIEŻA BAZYLIA (pęczek) CZOSNEK (2 małe ząbki) SER PARMEZAN, starty (ok 80g) ORZECHY ZIEMNE (garść) OLIWA Z OLIWEK extra vergine (ok 50ml) SÓL PIEPRZ *** Pomidory kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera, dodajemy oliwki, posiekaną bazylię, przeciśnięty przez praskę czosnek, parmezan, orzeszki. Zalewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem i blendujemy. Gotowe! |
DRIED TOMATOES IN OLIVE OIL (about 10-12pcs)
BLACK OLIVES (150g) FRESH BASIL (a bunch) GARLIC (2 small cloves) PARMESAN CHEESE, grated (about 80g) PEANUTS (a handful) EXTRA VERGINE OLIVE OIL (about 50ml) SALT PEPPER *** Cut the tomatoes into pieces and put them into a blender, add olives, chopped basil, crushed garlic, parmesan cheese, peanuts. Pour over with olive oil, season with salt and pepper and blenduntil smooth. Done! |



0 komentarze:
Prześlij komentarz