#141 pesto pomidorowo-oliwkowo-bazyliowe z parmezanem

// // Leave a Comment
sun-dried tomato, black olive&basil pesto with parmesan cheese
sun-dried tomato, black olive&basil pesto with parmesan cheese
pesto pomidorowo-oliwkowo-bazyliowe z parmezanem

SUSZONE POMIDORY W OLIWIE (ok 8 szt)
CZARNE OLIWKI bez pestek (ok 150g)
ŚWIEŻA BAZYLIA (pęczek)
CZOSNEK (2 małe ząbki)
SER PARMEZAN, starty (ok 80g)
ORZECHY ZIEMNE (garść)
OLIWA Z OLIWEK extra vergine (ok 50ml)
SÓL          PIEPRZ

***
Pomidory kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera, dodajemy oliwki, posiekaną bazylię, przeciśnięty przez praskę czosnek, parmezan, orzeszki. Zalewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem i blendujemy. Gotowe!

DRIED TOMATOES IN OLIVE OIL (about 10-12pcs) 
BLACK OLIVES (150g)
FRESH BASIL (a bunch) 
GARLIC (2 small cloves) 
PARMESAN CHEESE, grated (about 80g) 
PEANUTS (a handful) 
EXTRA VERGINE OLIVE OIL  (about 50ml) 
SALT         PEPPER 

*** 
Cut the tomatoes into pieces and put them into a blender, add olives, chopped basil, crushed garlic, parmesan cheese, peanuts. Pour over with olive oil, season with salt and pepper and blenduntil smooth. Done!

0 komentarze:

Prześlij komentarz